|
Bahasa: EN | BM |

Soalan Lazim (FAQ)

FAQ

You should change your oil and oil filter at or before the end of oil-change intervals indicated by your vehicle manufacturer. These are based on distance travelled or time. Regular oil changing helps to keep your engine oil in good condition and provide the best protection for all of your engine components.
In the event that you essentially keep on topping up your oil, you put more pressure on the existing oil that remains within the motor. And this stretch will cause more undesirable events in the long term, advanced motors presently run with almost 25% less oil in their sumps. Power Up engine oil incorporates a effective capacity to clean up your motor components and goes on keeping motors clean through to the another oil-change.
Minyak enjin mempunyai pelbagai tujuan, terutamanya pelinciran bahagian enjin yang tertakluk kepada geseran, dengan itu mengurangkan kos servis. Ia juga membantu sebagai tambahan kepada peranan penyejuk untuk menyejukkan bahagian enjin yang menjadi panas akibat pembakaran dan geseran. Beberapa kelebihan lain termasuk pembersihan, perlindungan terhadap kakisan bahagian logam dan pengedap dengan membentuk lapisan pelindung di sekeliling silinder enjin.
Kod dua huruf kini digunakan untuk mengklasifikasikan minyak enjin. S ialah huruf pertama dalam koduntuk minyak enjin petrol. Huruf C mewakilikategori untukminyak enjin diesel.

Huruf kedua hanya menunjukkan perkembangan tahap kualiti yang lebih tinggi sepanjang tahun penyelidikan dan pembangunan minyak enjin. Dalam erti kata lain, huruf abjad berikut digunakan apabila tahap kualiti industri baharu terbentuk (jadi SN menggantikan SM). Untuk mengelakkan kemungkinan kekeliruan dengan sebutan lain yang kerap digunakan, huruf "I" dan "K" sengaja ditinggalkan.
Semi-synthetic engineoil terdiri daripada gabungan cecair berprestasi tinggi dan minyak mineral biasa.

Fully synthetic engine oil, sebaliknya, hanyalah cecair berprestasi tinggi yang 100 peratus sintetik. Walaupun minyak sintetik sepenuhnya lebih disukai untuk prestasi tinggi, minyak separa sintetik adalah lebih murah.
Sebelum memilih minyak enjin alternatif dalam servis anda yang seterusnya, pastikan minyak tersebut memenuhi keperluan API yang sama dengan minyak enjin anda sebelum ini. Jika anda masih keliru, anda boleh membaca panduan yang diberikan oleh pembuat kereta anda kerana mereka biasanya akan mengesyorkan minyak enjin yang paling sesuai untuk keperluan kereta anda. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi kami untuk mendapatkan bantuan.

Silicone Sealant FAQ

Berbeza dengan pengedap berasaskan air seperti lateks, pengedap silikon RTV (Room Temperature Vulcanization) mula sembuh dengan cepat apabila terdedah kepada udara (terutamanya, kelembapan yang terkandung dalam udara).
Pengedap silikon paling biasa digunakan untuk pintu dan tingkap memasang pengedap, semua jenis pengisian dan pengedap hiasan, kegunaan industri am lain seperti pengedap dalam elektronik (barangan putih), dan pengedap kalis air. Ia juga banyak digunakan dalam pembinaan seperti pengedap dinding tirai.

Kegunaan dalaman termasuk meja dapur, sambungan kaca dan singki.
Pengedap silikon tidak boleh dicat. Kami mengesyorkan pengedap akrilik untuk dempul yang boleh dicat
Silicone Sealant boleh mempunyai sifat yang berbeza dan digunakan untuk pelbagai permukaan. Beberapa faktor seperti lekatan, keanjalan dan kekerasan boleh berbeza jauh jadi adalah penting untuk memilih pengedap yang sesuai untuk kerja itu.

Siri Powerup GP ialah penyelesaian satu saiz muat untuk semua permukaan umum yang memerlukan pengedap atau kaca.
Untuk mendapatkan panduan lanjut tentang kerja DIY anda yang seterusnya, hubungi Powerup. Kami gembira dapat membantu anda untuk berjaya dalam kerja pengedap anda yang seterusnya.
Produk silikon kami disertakan dengan waranti jangka hayat satu tahun daripada Powerup Silicone Sealant. Nombor kelompok, yang menyatakan tarikh pengeluaran, digunakan untuk menjejaki perkara ini. Powerup Sealant juga menjamin jangka hayat 5 tahun selepas pengawetan.

Sebelum memulakan kerja, uji pengedap dengan menggunakan dos kecil pengedappada kepingan plastik sekerapatau bahan lain yang sesuai. Jika bahan tidak"kulit" selepas kira-kira 15-20 minit, ia berkemungkinan besar telah tamat tempoh dan tidak akan sembuh sepenuhnya.

Jika silikon di dalam tiub telah mengeras (sembuh), ia tidak boleh digunakan dan pastinya telah mencapai penghujung jangka hayatnya. Jika anda mempunyai sebab untuk mengesyaki produk itu belum tamat tempoh, pulangkan ke kedai tempat anda membelinya atau hubungi kami dengan segera.
Pengedap silikon Powerup kami (dan pengedap silikon lain) biasanya akan berkulit di bawah 15 minitdan sembuh dalam 24 jam. Tempoh penyembuhan ini, sudah tentu, berbeza-beza bergantung pada keadaan persekitaran, terutamanya jumlah kelembapan di udara. Powerup GP Sealantialah pengedap silikon pengawetan kelembapan, yang bermaksud ia menyembuhkan dengan menyerap kelembapan daripada udara.
Powerup Silicone Sealant dirumus dengan teknologi terkini, menawarkan jangka hayat yang panjang selepas penawar dan sifat fizikal berkualiti tinggi yang boleh menahan cuaca lembap dan panas Malaysia. Dijamin bertahan lebih daripada lima tahun dan sesuai untuk kerja DIY yang mesra bajet, syarikat warisan berusia 30 tahun itu memberikan anda kemudahan fikiran tentang karya pengedap anda yang seterusnya.